Nyrkkeily  

- Nyrkkeilyn hyväksi 1937-2023 -

Mikkelin Nyrkkeilijät ry on maamme nyrkkeilyn kärkiseuroja. Useat kilpailijamme ovat edustaneet maatamme kansainvälisissä kehissä. Onnistumme vuosittain saamaan uusia nuoria salillemme oppimaan kamppailuliikunnan perusteita. Järjestämme kilpailutapahtumia, joissa nähdään laadukkaita taisteluita ja aistitaan kehän kiihkeää tunnelmaa. Seuramme toimintaa tuetaan laajasti. Tämän kaiken toteutamme vapaaehtoisuuden pohjalta ja harrastajavoimin.

Nyrkkeilyharjoitukset on tarkoitettu lajin perusasiat osaaville ja ne sopivat niin kuntoilijoille kuin kilpaurheilijoillekin. Juniori-iän ohittaneet voivat aloittaa nyrkkeilyn myös näissä harjoituksissa.
Ottelunyrkkeilytreeneissä liikutaan lujaa, vahvistetaan fysiikkaa ja lajikestävyyttä sekä hiotaan ottelutekniikkaa. Pidemmälle ehtineet pääsevät mittelemään taitojaan kilpailuissa.
Käytännössä koko Suomen nyrkkeily on harrastustoimintaa. Harrastajat tulevat aina olemaan perusta suomalaisessa urheilussa. Nykypäivän huippu-urheilua ei kuitenkaan voi toteuttaa harrastamalla. Menestys vaatii ammattimaista asennetta ja ammattilaisuutta.

Harjoituksiimme pääse helposti mukaan, eikä alussa tarvita rahaa.
Nyrkkeilyn harrastuksena voi aloittaa myös kesken kauden, mukaan pääse aina. Tärkeintä on tulla luoksemme Kamppailuareena Mikkelin Takomo nyrkkeilysalille ja ilmoittautua siellä ohjaajalle ennen harjoitusta.
Ensimmäiselläkin kerralla on hyvä varata liikuntavarusteet mukaan, sillä salitoimintamme perustuu aina vauhdikkaaseen liikuntaan ja salilla treenatessa tulee taatusti kuuma !

Ottelunyrkkeilyn peruskurssi junioreille
Järjestämme junioreille ottelunyrkkeilyn peruskurssin kevät- ja syyskausien alussa. Kurssille ovat tervetulleita kaikki kamppailemisesta kiinnostuneet tytöt ja pojat. Kurssi on suunniteltu 10-17-vuotiaille, mutta ehdotonta ikärajoitusta ei ole.

Toivomme, että kiinnostuneet eivät arkailisi tulla kokeilemaan. Parin kanssa harjoittelua kokeillaan vasta muutaman viikon kuluttua aloituksesta. Kaikki toteutetaan harrastajan omista lähtökohdista ja kunkin toiveita kuunnellaan. Kurssi antaa hyvät perusteet myös kuntonyrkkeilyn harjoitteluun, jota voi jatkaa seuramme muissa harjoituksissa.

Henkilökohtaiset harrastusvälineet eivät ole kalliita, autamme ja opastamme auliisti hankinnoissa.
Harjoitustarjontamme on monipuolinen ja varsinkin kuntoilijalle löytyy useita sopivia harjoitusohjelmia. Kuntonyrkkeilyssä ei mitellä taitoja ottelemalla, vaan osana illan harjoitusta kevyttä matsituntumaa haetaan säkeillä ja tavoitepistekäsineisiin iskemällä.
Ottelunyrkkeilyssä voi tarkistaa asennettaan harjoitusten lomassa, ottamalla harjoituskaverin kanssa matsia ja kokemuksen karttuessa halukkaat pääsevät kilpailemaan.