MiNyn Toni Tissari voitokas nyrkkeilyn SM-kisoissa


Toni Tissari iski itselleen jo viidennen Suomen mestaruuden!

Tämä oli todella kova suoritus! Alkuun Toni ilmoittautui kisoihin 92kg sarjaan, mutta koska ajoissa selvisi, ettei sarjaan ollut ilmoittautunut muita ottelijoita, eikä Toni suinkaan halunnut ottaa vastaan Suomen mestaruutta pelkästään kumartamalla, vaan todellisena urheilumiehenä päätti pyrkiä painon pudotuksella vaihtamaan itsensä sarjaa alemmaksi. Tämä onnistuisi vain siten, että Toni pudottaisi painostaan 5kg alle kahden vuorokauden aikana ja olisi perjantaina aamulla punnituksessa sallitusti alle 86kg. Painonpudotus onnistui ja Toni oli  perjantai aamuna punnituksessa täpärästi alle 86kg.  Arvonnan tuloksena, ensimmäinen ottelu käytiin lauantaina iltakilpailussa ja vastassa oli  Joutseno Boxing Clubin Juho Suvanto.  Aktiivisesti päälle hyökäten ja lähiottelussa voimaiskuja jaellen Toni voitti tasaisen ottelun tuomariäänin 3-2.

Sunnuntai iltana vuorossa oli loppuottelu ja vastaan asettui Varkauden Voimailuseuran Kalle Mikkonen. Ensimmäisestä erästä lähtien havaittiin, että Toni ja valmentajansa Harri Hosio olivat laatineet otteluun täysin uuden taktiikan, jonka mukaisesti Toni ei hyökännyt aktiivisesti ja pyrkinyt ottelemaan lähituntumassa, vaan pysytteli etäämmällä ja haki pisteitä vastustajan vartalosta pitkillä suorilla ja sivukoukuilla. Vastustaja houkuteltiin hyökkäämään ja avaamaan suojaustaan. Tämä onnistui ja Toni kirjasi ensimmäisen erän itselleen tuomariäänin 3-2. Samaa taktiikkaa noudattaen iskettiin tasaväkisesti toinen erä, joka päättyi vuorostaan vastustajan hyväksi, niin että kaikki tuomarit näkivät sinisen kulman voittajaksi  yhden pisteen erolla. Tilanne oli pisteiden valossa kutkuttavan tasainen, kolmella tuomarilla oli pisteet molemmille ottelijoille tasan 19-19  ja kahdella tuomarilla oli pisteet siniselle kulmalle 20-18. Ottelun voittaja ratkaistaisiin kolmannessa erässä ja siinä käytiinkin vauhdikasta iskujen vaihtoa jonka tauottua, tasapistein arvostelleet tuomarit näkivät ansaitusti kolmannen erän voittajaksi Tonin ja ottelussa päädyttiin hajaääni tuomioon 3-2 punaiselle kulmalle. Erän päätyttyä Toni tiesi myös osuneensa useammin ja huikkasikin kehäkulmauksen suuntaan ” Voitin!” Lopputuloksena kahden tiukan ja tasaväkisen ottelun jälkeen Toni pokkasi itselleen jo viidennen kerran Suomen mestaruuden!  !    MiNy onnittelee!